Husägare!

0kommentarer

Hallå hallå! Ekar ganska så tomt här inne, men det struntar jag i. :P Jag är så glad så glad! Mötena som jag tidigare skrivit om var möten med två olika banker gällande bolån och tänka sig att det gick igenom. ;) Sen gick allt jättefort! Men vi kan börja från början. :)
 
Vi hittade ett hus på Hemnet som vi blev aningens intresserade av så vi tänkte att vi går på en visning då, utan nå baktankar, bara för lite skojs skull liksom. Vi tyckte att det var helt okej. :) Efter det så ville ju mäklaren att vi skulle få en bankkontakt för att diskutera lån så det fixade hon. Vi gick då till Swedbank och diskuterade och lån skulle vi få men under lite sisådär villkor.
 
Efter ett tag ville vi ha en visning av ett annat hus som verkade vara väldigt intressant efter det vi hade sett och läst på Hemnet eftersom vi nu kunde börja titta på allvar eftersom vi kunde få lån. Det huset var en katastrof! Usch och fy.. Inte många rätt där inte så direkt efter bad vi om en andra titt på det första huset så vi kunde få med min pappa och få ett utlåtande. Sagt och gjort så var vi dit igen och det kändes om lite ännu bättre än första gången, husägarna flikade även in att om vi var intresserade av deras hus så var dom intresserade av vårt radhus (som vi skulle vara tvungna att få sålt innan vi ens kunde fundera på att köpa hus). ;)
 
Vi var sedan till Handelsbanken för att se om vi kunde få bättre lånevillkor än på Swedbank och det kunde vi få! Vi blev aningens lättade och väldigt glada för nu var drömmen otroligt nära! Vi ringde till mäklaren och berättade att vi var intresserade av att köpa huset om vi nu fick vårt radhus sålt, så hon fick förmedla vårt telefonnummer till husägarna så dom kunde komma och titta om dom ville ha vårt.
 
Efter några dagar kom dom och tittade och det var svårt att läsa vad dom tyckte (självklart så inbillar jag mig det värsta), men dom skulle hem och fundera lite och sen höra av sig. Det tog knappt en timme innan dom ringde upp och sa att dom ville ha det! Oj vad förvånade jag och C blev!
 
Sen gick allt som sagt jättefort! Vi började packa rätt så omgående och sen var det dags för att skriva kontrakt, detta gjorde vi torsdag 7 februari och vi satte inflyttningsdatum fredag 1 mars. Eftersom vi skulle byta boenden så började vi tidigare, rensade ur nåt rum för att vi skulle kunna köra dit våra respektive saker. Redan helgen efter, alltså 15-16-17 februari skiftade vi boenden helt! Varför vänta tyckte vi alla. ;) Allt gick så smidigt och vi hjälptes alla åt, husägarna och vi. Dom lånade ut deras släp när dom inte behövde det så vi fick köra våra saker vilket var guld värt! Sen lastade och bar vi alla åt varandra så det gick så bra och snabbt. :)
 
Känns som om man knappt hann blinka från det att vi bestämde oss till att vi var inflyttade. ;) Det bästa är att vi knappt behöver rusta nåt alls här hemma, lite byte av tapeter eller måla om nånstans räknas nästan inte. Så jag och C är otroligt nöjda med hur allt blev, framtiden kommer bara att bli bättre och bättre! ♥
 
Huset.
 
Vardagsrummet.
 
Köket i det dåvarande flyttkaoset.
 
Badrummet på övervåningen.

Kommentera

Publiceras ej