I den förra lägenheten jag och C bodde i så satte vi upp en fondvägg i vardagsrummet med typ världens snyggaste tapet! Denna tapet skulle vi nu också vilja ha till vardagsrummet där vi bor idag för att passa in med den nya soffan vi (äntligen) har beställt. Tapeten är köpt på Rusta och det var inte så himla längesen vi såg att den fortfarande fanns kvar i deras sortiment, iaf i butiken närmast oss. Men nu när vi väl tänkte sätta igång med att förbereda väggen inför nya tapeter så finns den inte längre där.. Katastrof!

Så om det finns någon snäll själ där ute som kanske har några rullar av den tapeten så kan ni väl höra av er för vi vill så gärna köpa. ;) Eller om nån kanske springer på den hos nåt Rusta just där ni bor kan ni också hojta till!


Denna är det ni ska hålla utkik efter isf! :D


Förra vägningen


16/1
97,0 kg

Denna vägning


23/1
96,8 kg (-0,2 kg)

Totalt: - 28,2 kg
Jag har sett att många brukar vara iväg på det här Modell för en dag där man blir sminkad och fotad av proffs och sen får man köpa dom bilder man vill ha. Jag och min kära vän Eva tog saken i egna händer och jag blev Modell för en kväll ist. ;) Jag sminkade mig själv i brist på proffs eller bättre kunnande och Eva stod för fotograferingen. Det blev några klädbyten och olika poser.

I början kändes det väldigt jobbigt att stå och posera men det släppte efter ett tag. Vi fick även googla på hur olika poser kan se ut osv. då det var min första gång framför kameran i princip. Jag är glatt överraskad över resultatet! Jag fastnade faktiskt och såg inte helt hemsk ut heller. :P Oerhört trevligt att ha bilder på mig själv som nån annan har tagit ist för samma gamla bilder jag tagit själv med typ mobilen.

För nån dag sen skrev jag om det här med psyket och att inte hänga med i förvandlingen som man genomgår kroppsligt iom en GBP-operation. Jag har ännu inte upplevt det men lite kom det igår när jag tittade på bilderna. Det är en sak att se sig själv i spegeln och en annan att se sig själv på kort tycker jag. Jag förstod inte riktigt att jag såg ut som jag gjorde på korten, en annan jag liksom. Tyckte inte längre att det var jättehemskt att titta på mig själv. Konstigt men inte hemskt. Lite svårt att förklara kanske. :)

Tänkte bjuda på några bilder från vår trevliga kväll och fotosession här nedan. :)



Haha! Jomenvisst, absolut är jag nästa Charlotte Kalla. ;P Jag följde med min ena syster och hennes äldsta dotter för att prova att åka längdskidor idag, dom tränar och är väldigt duktiga så det passade ju bra att åka med just dom. Min andra syster och hennes två barn anslöt också. Trevligt trevligt.

Jag fick låna min svågers skidutrustning då vi är i princip lika långa och har nästan samma storlek på skor, så det är skönt. :) Var ju lite läskigt att ställa mig på skidorna och sen försöka ta mig iväg, senast jag provade att åka var förra vintern och då höll jag på att svimma efter kanske fem minuter. Men denna gång blev det helt annorlunda, tack å lov! Över förväntan gick det faktiskt, och min äldsta syster sa att hon hade sett betydligt värre. ;) Jag åkte nästan 4 km allt som allt, jäklar vad jobbigt det var. Finns nog ingen annan sport som är så allsidig träning för kroppen kände jag. Förhoppningsvis har jag en skön träningsvärk imorgon. :)

Ska nog börja hålla lite utkik på typ Blocket och så om det kommer ut nån bättre begagnad skidutrustning till ett hyfsat pris som jag kan köpa för det här med längdskidor vill jag nog prova fler gånger. :)
Jag tänkte berätta lite om mina delmål och det slutgiltiga målet. Det är alltid lättare med fler delmål än några större mål tycker jag.

Delmål 1: - 20 kg
Avklarat i början av november.

Delmål 2: - 25 kg
Delmål 3: Väga under 100 kg

Dessa gick i princip hand i hand och blev avklarade några dagar innan julafton, tänk vilken bra julklapp till mig själv! :D

Delmål 4: - 30 kg
Delmål 5: - 35 kg
Delmål 6: - 40 kg
Delmål 7: - 45 kg
Slutmål:   - 50 kg

Vet inte riktigt om jag kan gå ner så pass mycket som 50 kg och väga 75 kg men det skulle kännas så skönt att kunna säga att jag har gått ner så mycket (jag gillar ”jämna” nummer). Jag siktar mot det iaf, sen får vi se hur långt jag kommer. :)
Idag åt jag nåt riktigt gott till mellis! Jag tog tonfisk, gurka i småbitar och smulad fetaost. Inte helt fel alltså. ;) Det är nåt jag kommer att äta fler gånger definitivt!


Kanske inte ser så aptitligt ut, men det var det. :)
Jag fick tips om att appen Endomondo kanske är bättre än RunKeeper så jag tänker köra med den ist. :) Några fler som använder den appen?



Fick en fråga av Fia om jag har upplevt att RunKeeper mäter fel sträcka, det kan jag inte uttala mig om då jag bara använt den en gång. Och varför jag svarar dig så här Fia är för att jag inte har åtkomst till din blogg. :)
Jag tog hem appen RunKeeper till min mobil för nån dag sen och idag använde jag den för första gången. Det är en bra grej det där, kul att få sina rundor dokumenterade och så kan man jämföra. :)

Nu ikväll blev det 4,24 km på 43 minuter och 54 sekunder.
<iframe width="425" height="345" src="http://runkeeper.com/activityMap/13szcg"></iframe
Jag har läst väldigt mycket att det psykiska kanske inte hänger med så bra alla gånger när det fysiska förändras, att man fortfarande ser sig själv som jättestor fast att man inte är det nå längre. Än så länge har jag inte haft nå problem med just den biten.

Det jag däremot har problem med är att psykiskt förstå att jag fysiskt inte kan äta så mycket som jag gjorde innan operationen. Min hjärna gör så att jag lägger på på för mycket mat från gång till gång och det slutar med att jag får slänga en hel del, eller så äter jag liiite till bara för att så gjorde jag förut men hur bra mår jag sen då? Min hjärna blir inte tillfredsställd med det lilla magen faktiskt klarar av att bli mätt på numera.

Detta problem är något jag dagligen måste hantera, det är jobbigt och svårt men jag ger mig inte. Jag ska övervinna det gamla psyket och få ett bättre och sundare tänk!



Förra vägningen

3/1
97,8 kg

Denna vägning


16/1
97,0 kg (-0,8 kg)

Totalt: - 28,0 kg




Det går sakta men säkert neråt, dock hoppas jag på lite bättre minskning nu när jag ska sätta fart på träningen, borde ju hända mer då tycker jag. Snart är jag vid mitt nästa delmål som är -30 kg, kämpa på Sandra, kämpa på!

Nu ikväll blev det en längre promenad iaf, en timme och lite till tror jag det blev. Var bättre fäste nu än imorse, det var både sandat och uppmjukat av plusgraderna. Nu är både jag och Gizmo lite småtrötta, har ju varit vakna länge nu, eller jag åtminstone, Gizmo vilar ju lite titt som tätt han. ^^

Nu sitter jag och äter kvällsmellanmål, ett tips jag fick förut och gott var det! Salladsblad med Bonjour vitlök på, sen en ostskiva och en skinkskiva - rulla ihop. Mums mums.

Igår kväll var jag så trött att jag fick med mig sambon att sova redan strax efter åtta. Jag somnade nog innan klockan ens blev nio. Baksidan av det hela denna gång blev att jag vaknade vid fyra ungefär och var nästan pigg, försökte få mig själv att somna om men det gick inte så bra som jag hade hoppats på. Halv fem klev jag upp och här sitter jag nu. Var nyss ute på promenad med Gizmo, tänkte ta en långpromenad men efter ett tag insåg jag att det var glansigt precis överallt! Svinhalt med andra ord.. Långpromenaden får jag ta vid ett annat tillfälle idag, antingen med broddar eller om det blir mindre halt av varmare grader.


Gizmo efter en promenad tidigare i år. ♥
Äntligen har jag gjort premiär på gymmet, igår eftermiddag! Blev dock inget gymmande men 50 minuter kondition iaf, så jag är nöjd. :) Tänkte vänta med maskinerna tills sambon kan vara med och visa mig vilka som gör vad, jag är helt borta där inne, inte alls mitt habitat egentligen. ;)

Jag fick även inviga min träningsoutfit;
Jag har fått lite pikar då och då om att jag är dålig på att uppdatera min blogg, vilket jag kan hålla med om. Hon som klagar mest (JD) och jag kom då på att hon ska bli min bloggcoach. ;) Hon ska förse mig med antingen ämnen eller rubriker och så måste jag blogga, minst två inlägg per dag tydligen. Vi får väl se hur det går. :P
Jag måste skärpa mig med maten och äta alla dom måltider jag ska. Jag har kommit i en svacka och kommer inte på nåt att äta, mellanmålen är värst. Så nu skulle jag vilja ha lite tips på vad man kan äta! :)

Vad äter ni som är opererade? Frukost, lunch, middag och mellanmål. Ni andra är självklart också välkomna med förslag. ;)
Det är nytt år och nya möjligheter, eller? :) Jag tänkte prova att verkligen satsa på min viktnedgång och ska därför delta i en 150-dagars utmaning hos Pernilla. Den pågår mellan 2 januari och 30 maj. Man väljer vilken grupp man vill tillhöra (hur många kg man vill gå ner) och rapporterar viktnedgången i slutet av varje månad. Under tiden kan det även komma mindre utmaningar som är frivilliga att delta i. :)

Jag funderade i vilken grupp jag skulle tillhöra. Helst av allt vill jag placera mig i gruppen -20 kg men nåt annat i mig säger -10 kg eller möjligtvis -15 kg för nå mer går ju inte att gå ner. Det finns ett ordspråk som lyder: Sikta mot stjärnorna, och du når trädtopparna. Sikta mot trädtopparna, och du stannar på marken. Det tänket körde jag med för att kunna bestämma mig, jag kör på -20 kg i denna utmaning, det värsta som kan hända är att jag "bara" når trädtopparna, men då har jag iaf kommit nånstans ist för att stå kvar på marken!
Jag lovade igår att ni skulle få se min nya outfit idag. Det ska ni nu få göra! Dock inte på mig, det får ni se en annan gång. :P


Stl L

Stl 46 (!!!!)

Stl L (!!!!)

Skitsnygga!

Rosa. ;)
Igår åkte jag och en nyfunnen vän och shoppade, det var meningen att jag enbart skulle köpa lite saker till Gizmo i Sandviken men hon tyckte att vi även skulle ta en sväng till Valbo Köpcentrum eftersom hon hade presentkort där. Jag är ju inte den som säger nej till att åka på en shoppingtur trots att jag inte ska ha nåt speciellt. ;) Hon däremot var ute efter nå speciellt men tror ni att hon shoppade loss? Nejnej. :P Vad gjorde jag då som inte skulle ha nåt egentligen? Shoppade mycket känns det som. :) Det var dock nödvändiga saker jag köpte, en hel träningsoutfit nämligen. Med mig hem fick jag träningsbyxor, träningströja, sport-BH och träningsskor. Justja, en vattenflaska också. Bilder kommer imorgon på hela min outfit. :)
I mars förra året lånade vi en hund som då var 4 månader gammal när vi fick hem honom. Världens underbaraste hund! Vi uppfostrade honom som vår egen och blev väldigt fäst vid honom. Jag och sambon sa när vi hade honom att om vi nånsin skulle ha hund på riktigt så skulle det vara han, för han är så speciell. I augusti samma år ville ägaren ha tillbaka honom, vilket vi visste kunde hända. Det var sorgligt och det blev tomt utan den lilla krabaten. :(

Men i slutet av förra året fick jag mail av ägaren att dom hade beslutat sig för att sälja honom och jag blev alldeles till mig, jag ville ha honom! Efter mycket om och men (övertalning av sambon) åkte vi och köpte honom på nyårsafton. GLÄDJE! Han blev otroligt glad över att se oss och det var inga problem att få med honom hem. ;) Väl hemma var det inte heller nå problem, han kände sig direkt som hemma, som om att han aldrig hade varit borta härifrån. :) Katterna verkade t.o.m. känna igen honom för dom sprang inte och gömde sig som dom alltid annars gör.

Nu kan jag komma igång ordentligt med promenader också vilket känns otroligt skönt. Jag har varit lite väl lat faktiskt och inte rört på mig så mycket som jag borde efter OP. Så med hjälp av min lilla lurvtuss och årskortet på gymmet jag fick av min älskling i julklapp kommer detta år att bli ett av dom bästa!


Min älskade Gizmo. ♥
Nu var det ett tag sen jag skrev ut nån vikt här på bloggen så det är väl dags. På julafton hade jag gått ner 26 kg iaf och nu är det 27,2 kg som är borta! :D Nästa delmål är inte jättelångt bort nu, känns så bra. :)

Förra vägningen

24/12
99,0 kg

Denna vägning


3/1
97,8 kg (- 1,2 kg)

Totalt: - 27,2 kg