Ibland behöver man ha lite extra peppning när allt känns lite mörkt. Så nu är jag på jakt efter motiverande och inspirerande citat!

Så sätt igång och skriv ner alla bra citat ni kan bland kommentarerna så blir jag jätteglad! Sen kan jag sammanställa alla och publicera så att fler kan ta del av dom. :)

Dag 6 av flytet och nästan den bästa hittills. Håller jag på att ta mig över tröskeln kanske? *Hoppas* Men oj så många frestelser det finns!

Aldrig förr har väl folk uppdaterat sina statusuppdateringar på Facebook så mycket med vad dom ska äta för god mat. All reklam på TV om ätbara saker. Gå och handla på affären med/åt sambon. Vi beställde en receptpärm med massor med receptkort för ett bra tag sen och när kom det då tro? Jo, idag. Blev inte alls sugen när jag satt och sorterade korten och skulle sätta in dom under rätt flik. Det är hemskt vad jag uppmärksammar saker och ting mer nu när jag själv inte får äta. Allt låter t.o.m. gott, ALLT! Jag som är så kräsen i vanliga fall. :P

Den största frestelsen kom dock nyss. Jag skulle laga mat åt sambon så han har matlådor till jobbet. Köttfärssås och makaroner. Jag var så rädd att jag skulle råka smaka mitt i processen, för att smaka av kryddor och så liksom. Jag fick verkligen koncentrera mig för att låta bli. Men jag klarade mig igenom det utan missöden så nu är jag stolt över mig själv!

Hur har ni andra gjort för att klara av alla frestelser som finns?


Några av dom maträtterna jag och sambon åt när vi var utomlands för 2 år sen.
Då jag bjuder på viktresultat under resan tänkte jag även bjuda på bildresultat under resan. Kan vara intressant att se hur kroppen förändras, iaf för min egen del. Dessa tre bilder är från startvikten.


2011-09-27.
Tänkte dela med mig av mina viktresultat under min resa. Funderar på om jag ska väga mig en gång i veckan, om jag klarar av att hålla mig till det eller om jag blir för ivrig (som idag).

Jag vägde mig i fredags, innan alla sista godsaker skulle förtäras då jag skulle börja flytdieten på söndagen. Vägde mig även i måndags 26/9 för jag tänkte ha det som startvikt att utgå ifrån men jag tror jag tar fredagens vikt, men hädanefter kommer vägdagen att vara på måndagar. Sen kunde jag inte hålla mig utan vägde mig idag också bara för att kolla läget lite grann. ;)

2011

23/9 123,4 kg
26/9 121,7 kg (- 1,7 kg)
29/9 120,0 kg (- 3,4 kg)
Idag går jag in på dag 5 av mitt flyt. Går sisådär. Igår var det värsta dagen hittills, var så hungrig att jag mådde illa. Konstant huvudvärk har jag haft sen jag började också. Jag bara längtar tills jag kommer över tröskeln och kan bli något så när en funktionerande människa igen.

Hur lång tid tog det för er att vänja er och komma över den där tröskeln?
Här sitter jag, hungrig och har ont i huvudet, tredje dagen på mitt flyt. Jag bara längtar till den dagen det börjar gå lite lättare. Jag vet att man måste över en slags tröskel och jag hoppas att den är nära. :) Sitter och smuttar på ett glas med Ramlösa med smak av svartvinbär men jag är besviken måste jag säga. Det luktar jättegott men eftersmaken smakar som typ gammal gurka eller nåt. Usch, så den blir det inte att köpa nå mer iaf.

Apropå köp, jag var på en kortare lunchpromenad idag och kände som alltid när jag promenerar; ont i fötter och benhinnor, speciellt vänster. Jag tänkte då att eftersom jag ska gå så mycket nu (helst varje dag) så ska jag nog införskaffa mig riktiga skor så jag kanske slipper ha ont när jag går. Sagt och gjort, jag åkte till den lokala sportaffären och där blev fötterna scannade och det visade sig att i princip all belastning låg på vänster fot. Sen fick jag ställa mig på ett par inlägg och bli scannad igen och då blev belastningen betydligt jämnare mellan höger och vänster fot.

Det var som att gå på moln eller nåt när jag gick runt med inläggen i ett par skor! Med mig ut från affären fick jag alltså ett par nya träningsskor och ett par inlägg. Nu jäklar ska det promeneras!
Så här ser det ut i kylskåpet på mina två hyllor. :) Lite mer ska det fyllas på med också.
Nu till sista "måltiden" för dagen provade jag en hallon och den var helt okej faktiskt, luktade mer än vad den smakade dock. Jag fick inga kväljningar så då är det ett bra betyg. ;) Glatt överraskad!

När jag och sambon var och handlade ikväll köpte jag kolsyrat vatten med smak, sen kom jag att tänka på om det är tillåtet? Det är väl inga kalorier i det? Och hur är det med saft, Fun light, får man dricka den också? Är tacksam för svar! :)
Oj vad dålig jag har varit på att uppdatera här, får försöka bättra mig. Men jag har lite känningar på att det kommer att bli bättre uppdaterat den närmsta framtiden. ;)

Jag har i alla fall STORA nyheter; Jag har fått datum för OP! Torsdag 27 oktober ska jag opereras och det känns otroligt bra! Idag började jag således med min flytdiet med Modifast och jag kan säga att vanilj, som jag började med, var absolut ingen höjdare. Usch och fy. Jag ska inte köpa den smaken, tur att det var en provpåse som jag hade. Chokladen gick hyfsat bra ner men bäst idag var potatis- och purjolökssoppan. Kändes mer matigt att äta varm soppa ur tallrik och med sked. ;) Lura hjärnan lite är alltid bra.

Jag har köpt två förpackningar med choklad och en med hallon (som jag ska smaka nu till kvällen), fler smaker fanns det inte på apoteket där jag bor så imorgon ska jag åka till ett större och köpa fler förpackningar, bl.a soppan jag åt idag och sen tror jag att jag ska prova chokladpuddingen. Någon som har provat den och kan ge ett utlåtande? Jordgubb ska nog också få följa med hem.

Ni som har gått/går igenom detta, har ni något/några tips till mig som precis börjat mitt flyt? :)