Här ligger jag i min sjukhussäng och kan inte sova. Har legat sen 9.30 ungefär då jag blev OPad. Ungefär 9 timmar på uppvakningsavdelningen trots att jag mått väldigt bra och knappt haft ont alls. Har inte kunnat varit uppe och gått ändå. Hela den historian får ni när jag kommit hem och har tillgång till dator. :)
Nu har jag anlänt till sjukhuset, sitter i entrén och väntar på mamma som är och parkerar bilen. Jag är sjukt jävla nervös! Ska snart bege mig upp till kirurgslussen och sitta där och vänta. Emla-plåster sitter det ett på vardera hand inför att nål ska sättas. Jäklar vad nervös jag är! Skakar nästan en aning.. Jag skriver igen så fort jag har ork och tid.
Jag är så nervös så ni anar inte! Och värre kommer det antagligen att bli.. Imorgon är liksom dagen D, den jag har väntat på länge. Äntligen ska det bli av! Jag vet att jag ska OPas men har ändå inte fått in det på nå sätt. Overkligt kan jag nog säga. Kommer jag ens att fatta när jag väl är där på sjukhuset? :)

Iiiiiiiiih vad det känns i magen! :D
I och med att det är fyra veckor sen jag började flyta tog jag nya bilder idag för att se om det verkligen har hänt något med min kropp. En aning tror jag att det faktiskt har hänt, speciellt i ansiktet men det får ni inte se. :P Se själva om det syns nån skillnad!


2011-09-27                                   2011-10-23


2011-09-27                                   2011-10-23


2011-09-27                                   2011-10-23
Idag vägde jag mig igen, fyra veckor med flytdiet. Jag är glad! :D Jag har nu gått ner dom 11 kg som var läkarens viktkrav när vi träffades i maj. Lite mer än 11 kg t.o.m. :) Det är några dagar kvar på flytet så nåt hg mer borde jag kunna få bort.

2011

18/5   125,0 kg (vikt vid gruppinformation)
23/9   123,4 kg (-1,6 kg) (vikt vid flytstart)
26/9   121,7 kg (- 1,7 kg)
29/9   120,0 kg (- 1,7 kg)
3/10   119,1 kg (- 0,9 kg)
7/10   117,8 kg (- 1,3 kg)
16/10 115,2 kg (- 2,6 kg)
23/10 113,7 kg (- 1,5 kg)

Totalt: - 11,3 kg
Jag har ändrat lite som ni kanske ser här nedan. Då jag fick viktkravet 11 kg att gå ner till OP när jag träffade läkaren vid gruppinformationen så har jag tänkt om och räknar min viktnedgång från det datumet, alltså 18 maj. Det blir enklare att se hur långt jag har kvar till att nå min målvikt inför OP då tycker jag.

Med dagens vägning är jag ju väldigt nära att ha gått ner 10 kg allt som allt! Det är helt ofattbart, 8,2 kg har jag gått ner sen jag började mitt flyt för tre veckor sen. 1,2 kg har jag nu kvar att gå ner till att nå målet som läkaren satte när vi träffades i maj. Jag har drygt 1,5 vecka på mig så jag tycker att det inte borde vara nå problem. Bara jag fortsätter med mina drinkar och promenader så ska det nog gå vägen. *Glad*

2011


18/5   125,0 kg (vikt vid gruppinformation)
23/9   123,4 kg (-1,6 kg) (vikt vid flytstart)
26/9   121,7 kg (- 1,7 kg)
29/9   120,0 kg (- 1,7 kg)
3/10   119,1 kg (- 0,9 kg)
7/10   117,8 kg (- 1,3 kg)
16/10 115,2 kg (- 2,6 kg)

Totalt: - 9,8 kg
I tisdags var jag in till sjukhuset på det förberedande besöket, lämnade blod först och tog EKG sen, till sist kunde jag sätta mig ner i väntrummet. Där satt även nio stycken till som ska OPas samma vecka och två av dom på samma dag som jag. :)

Väntan blev lång men det gick bra ändå när det fanns sällskap. Först fick jag träffa sjuksköterska som ställde vanliga bas-frågor såsom närmast anhörig, allergier, nuvarande medicinering osv. Där inne blev allt så verkligt sen, jag fick se armbandet man ska ha på sig under sjukhusvistelsen, fick tid när vi skulle infinna oss och mediciner som ska tas på morgonen och en fragminspruta som ska tas kvällen innan. Till sist var det dags för vägning och enligt deras våg vägde jag 115,3 med kläder på så ca. 8 kg har jag gått ner sen gruppmötet i maj. Det betyder alltså att jag har 3 kg kvar att gå ner på två veckor för att nå målvikten.

Besök nummer två blev hos sjukgymnasten där jag fick ytterligare frågor såsom hur det går med flytet, vilken motionsform jag använder och vad jag vill uppnå med operationen. Hon berättade inte så mycket utan den mesta informationen kommer dagen efter OP med alla oss fyra som är där då.

Allra sist var det dags för narkosläkaren och det var inget märkvärdigt. Han frågade om jag var svårstucken och jag svarade ja då jag brukar vara det i armvecken. Sen råkade jag ju nämna att jag är stickrädd, tycker att det är jätteobehagligt och då tittade han vilken i ordningen jag var den dagen. Vilket nummer hade jag då? Jo, jag skulle vara först ut. Yes tänkte jag! Men eftersom jag då hade sagt att jag var rädd så flyttade han mig till plats 2 för att dom skulle kunna sätta nålar på mig i lugn och ro innan. Aja, bara att gilla läget, han flyttade mig inte till sista plats iaf. :) Jag bad honom visa vart nålarna skulle sättas då jag tänkte köpa Emla-plåster så jag kan förbereda mig lite. Han ritade två ringar, en på vardera hand, där nålarna kan tänkas att sättas.

Sådär, där kom en liten uppdatering om mitt förberedande besök med risk för att det blev väldigt rörigt, osammanhängande eller nåt sånt. :P
Nu är det dags att gå och sova för imorgon ska jag upp i tid och åka till sjukhuset på förberedande besök. :) Blodprov ska lämnas, EKG ska tas och sen blir det träff med sjuksköterska, sjukgymnast och narkossköterska eller narkosläkare. Är lite nervös för invägningen. Jag kommer ju förmodligen inte ha nått min målvikt men frågan är ju hur mycket jag kommer att ha kvar tills jag når den. Hoppas att det inte är alltför mycket kvar så jag blir nekad OP. :( Det är ett scenario jag INTE vill vara med om..

Wish me luck!
Jag la precis en beställning hos Modifast, den andra och sista. ;) Jag beställde så att det ska precis räcka till flytets slut, känns så skönt att ha all "mat" som behövs fram till OP-dagen. Att se påsarna minska dag för dag och då försöka inse att det snart är dags. :)

Smakerna jag beställde nu var jordgubb, hallon, banan, choklad och chokladpudding. Jag har 15 stycken påsar potatis- och purjolökssoppa men jag kan verkligen inte äta dom, jag tycker att soppan är god men kan inte få ner den. Synd men jag vägrar få kväljningar varje gång jag ska äta den.. Så om någon är intresserad så säljer jag 15 påsar med den soppan. ;) Bara att hojta till isf!
Hjälp vad sugen jag är på chips och godis nu! Är så hungrig.. Två veckor har jag flytit nu och jag börjar bli väldigt less på det.. :( Två veckor avklarade och två veckor plus fyra dagar kvar, känns inte som om jag ser ljuset i tunneln precis. Usch vad allt känns tungt just nu.
Jag vill verkligen ha en ny design till bloggen men jag kan ingenting om webdesign så jag kan inte fixa det själv tyvärr. Finns en uppsjö av gratis designer lite här och var på olika sidor men ingen faller mig liksom i smaken.

Är det nu någon som kan designa och skulle vilja vara snäll och hjälpa mig? Skulle vara guld värt! :D
Jag bor inte hemma under en veckas tid nu och kommer därför inte att kunna väga mig på min egen våg. Jag var hem en sväng idag och passade därför på att väga mig, innan jag åkte hem så vägde jag mig på vågen som finns här där jag bor nu. Jag kunde då konstatera att vågen här visar 1,8 kg mindre än den hemma som jag vanligtvis väger mig på. Så kanske kan jag pussla ihop en vikt på måndag ändå. :)

2011

23/9 123,4 kg
26/9 121,7 kg (- 1,7 kg)
29/9 120,0 kg (- 1,7 kg)
3/10 119,1 kg (- 0,9 kg)
7/10 117,8 kg (- 1,3 kg)

Totalt: - 5,6 kg
Jag blev glatt överraskad av chokladpuddingen, trevlig kontrast till alla shakes. Skulle ju vara ännu godare med lite grädde till men det skippar jag naturligtvis. ;)

Dag 11 av flytet är snart till ända, går bättre och bättre faktiskt. Känner mig inte alls lika hungrig som innan så det är tacksamt. Men ju fler dagar det går utan mat desto mer fantiserar jag om olika maträtter och annat gott. Jag ser verkligen fram emot när allt är färdigt och jag får börja äta mat sakta men säkert.

Det värsta med flytet nu det är denna beläggning jag får på baksidan av tänderna, riktigt otrevligt. Nån mer som fått så under flytet?
I måndags vägde jag mig igen och vikten var då 119,1 kg så det går neråt iaf!

2011

23/9 123,4 kg
26/9 121,7 kg (- 1,7 kg)
29/9 120,0 kg (- 1,7 kg)
3/10 119,1 kg (- 0,9 kg)

Totalt: - 4,3 kg
Igår "syndade" jag.. :/ I min leverans från Modifast hade dom packat med ett gratis smakprov på ett Mini Meal med pasta och grönsaker. Vilka jäklar tänkte jag när jag såg det! Frestar mig med sånt som jag inte får äta.. Då den bara innehåller 156 kalorier per portion ist för 200 kalorier per shake tänkte jag att då borde jag få äta, tugga liksom, känna hur det känns.

Jag bestämde mig för att äta den då min syster hade beställt kebabtallrik, då ville jag också äta nåt "riktigt". Luktade jättegott när jag värmde den och såg verkligen fram emot att få äta varm mat. Men usch, det var inte alls god. Jag tog två tuggor och slängde resten, det slutade med att jag fick ta en shake ändå. Provade banan som jag hade beställt, den var lite sisådär. Smakade typ banan blandat med citron eller nåt så jag vet inte alls vad jag egentligen tycker om den. Ska prova den imorgon igen.

Nu ska jag prova chokladpuddingen för första gången, jag återkommer om vad jag tyckte om den. :)


Besviken på denna..
Jag är så otroligt trött, vill bara gå och lägga mig. Men jag ska vänta till strax efter åtta då det är dags för dagens sista shake. sen tror jag faktiskt att det är dags att sova. :)

Dag 7 av flytet idag, har inte haft samma huvudvärk som dagarna innan tack å lov. Idag har varit en riktigt bra dag! Provade att dricka lite jordgubbste ikväll men det var ingen höjdare utan mjölk och socker. :P Haha! Dock var det väldigt skönt att värma händerna på muggen iaf, jag har blivit rätt så frussen av mig.
Idag invigde jag mina träningsskor på riktigt, en timmes promenad med en bekant! Kändes väldigt skönt att gå ut och gå, men det är väl mest för att jag har sällskap. Utan sällskap skulle det inte alls kännas lika bra, allt går mycket lättare om man har nån att prata med. :)

Skorna (inläggen) är väldigt sköna! Känns som att jag går på mjuka kuddar så det gjorde inte alls lika ont i fötterna nu, väldigt tacksamt måste jag säga. Hoppas att den känslan fortsätter att hålla i sig då jag planerar att promenera mycket framöver. :)