Mat?

7kommentarer

Jag måste skärpa mig med maten och äta alla dom måltider jag ska. Jag har kommit i en svacka och kommer inte på nåt att äta, mellanmålen är värst. Så nu skulle jag vilja ha lite tips på vad man kan äta! :)

Vad äter ni som är opererade? Frukost, lunch, middag och mellanmål. Ni andra är självklart också välkomna med förslag. ;)

7 kommentarer

Pernilla

10 Jan 2012 09:59

Vad grymt bra du kämpat hitills och som du sa i inlägget nedan, trädtopparna är bättre än marken :)



Tycker själv att mellanmål är svårast. Men jag äter mycket (är dock inte op) ägg, keso, avocado, nötter, grönsaker och frukter osv. Mycket protein (och mindre kolhydrater för att minska sockertoppar/svackor) och nyttiga fetter - håller mig mätt längre och minskar sötsug om man istället skulle äta t.ex. bara bröd och frukt. Sen är det ju bra med vitaminer och antioxidanter osv i grönsaker/frukter.



Sv: Tack för svaret! :)

MAMMA SOM KÄMPAR FÖR LIVET

10 Jan 2012 21:20

Såg du är med i utmaningen hos Pernilla! Hejja dej!

Fia

10 Jan 2012 21:37

Känner desamma. Har noll fantasi när det gäller mat just nu. Så för mig blir det mycket smörgås just nu, dock fullkorn och nyttigt pålägg.

Men jag kan tipsa om att äta lite nötter eller den nya yoghurten skyr som mellanmål ;)

Lynn

11 Jan 2012 09:29

Jag åt typ en knäckemacka eller finncrisp med lite pålägg eller lite yoghurt eller en frukt. Eller ett glas proviva. Frukt kan du ju variera mycket. Gör en fruktsallad o ha i kylen eller skiva upp äpplen o pudra med kanel o släng in i ugnen. Köp massa olika frukter. Även sånna du aldrig provat innan :) Frusna vindruvor är jättegott! Något man sysselsätter sig med länge:) Dock kan jag inte äta skalen utan jag har en liten tallrik där jag spottar ut skalen sen. Mellanmålen är svårast!

Smsa Låna

12 Jan 2012 23:16

Intressant blogg! Det märks att du gillar att skriva!

Veronica

13 Jan 2012 09:43

När lusten och orken kommer tillbaka hjälper jag dig jättegärna med en ny design =)

Elisabet

13 Jan 2012 19:03

Vet inte om det passar efter op, men jag tycker att följande är gott och mättande:

turkisk yoghurt, mosad banan och blåbär.

Äter det före varje nattskift.

Kram!

Kommentera

Publiceras ej